Így vehetsz minőségi, energiatakarékos kazánt állami támogatásból! Akár 100%-os állami támogtaást vehetsz fel kazánra! Ne halogassa, mert most, akár 700 ezret is kaphat! Felére csökkentheti a fűtésszámládat!! >>>

Hirdetés:

Kazánosok, gázzal fűtők figyelem! Így kaphat 720 ezer forintos állami támogatást kazáncserére! Felére csökkentheti a fűtésszámláját ha ezt elintézi! Ne halogassa, mert most akár 720 EZER FORINTOS ÁLLAMI TÁMOGATÁST KAPHAT RÁ!Milliókat spórolhatnak évente a társasházak

Akár meg is felezhető egy jól megtervezett fűtési költség, minőségi kazán beépítésével. A beruházás díja pedig látványosan csökkenthető, ha az ingatlantulajdonosok a lakástakarékpénztári megtakarításból fedezik mindezt.(a szerk – ehhez az állam minden évben maximum 70 ezer forintos állami támogatást, ad 10 év alatt akár 720 ezer forintot is kaphat!

Eddig nem volt igazán fagyos az idei tél, az elmúlt egy hét pedig szokatlanul meleg volt. Viszont a hétvégétől fokozatosan fagyba fordulnak az éjszakák, jönnek vissza az esti fagyok. Ilyenkor alaposan végignézzük az ablak- és ajtóréseket, hol szökik ki a lakásból meleg. Sokszor azonban máshol kell keresni az otthoni hűvös okát. Vannak, akik a szigetelésben látják a megoldást és ezzel együtt az energiaspórolás lehetőségét is.

Ám még ott is, ahol megtörtént a külső falak szigetelése és a homlokzati nyílászárók cseréje, gyakorta tapasztalják a lakók, hogy a gázszámla nem csökkent, sőt a lakás sem melegedett fel a várakozásoknak megfelelően. Ennek okozói az esetek többségében az elavult, erősen túlméretezett és korszerűtlen fűtési rendszerek. Ezek amellett, hogy pazarolják a felhasznált energiát, összességében kevésbé hatékonyak, mint modern utódaik.

Hirdetés:

„Az energiafelhasználás mértéke – és azzal együtt az energiaszámla – akkor csökkenhető a leginkább, ha az épület hőszigetelésében, nyílászáró-cseréjében és a hőtermelő berendezésének (fűtési rendszerének) rekonstrukciójában rejlő megtakarítási lehetőségeket egyaránt kihasználjuk” –vallja Versits Tamás okleveles épületgépész mérnök. A Magyar Gázipari Vállalkozók Egyesület elnökének tapasztalatai szerint egy jól megtervezett és kivitelezett kazán- és fűtőtestcsere, a készülék garanciális idején belül is megtérülhet.

Látványos energia-megtakarítás

Társasházaknál még látványosabb lehet az energia-megtakarítás. Versits Tamás annak a húszlakásos budai társasháznak a példáját hozza fel, melynek két régi, nagyteljesítményű házközponti kazánja közül egy tönkrement, a másik pedig éppen készült kilehelni a lelkét. A kivitelező cég három, egyenként 60 kW-os korszerű kondenzációs és igen drága kazánt épített be a régiek helyére. A pontosan méretezett teljesítmény lehetővé tette, hogy a régi gázórát is kisebbre cseréljék. A beavatkozás során kicserélték a ház használati melegvíztárolóját, teljesen felújították a szerelvényeket és kifestették a kazánházat is.

Bővebben a témáról itt olvashat.

Forrás: https://www.hirado.hu
WRITER

Hirdetés:

Leave a comment