Több, mint 100 ezer forintos állami ajándékot kapnak a házaspárok! Jelentkezzetek érte, minél előbb ha Nektek is jár! Itt vannak a tudnivalók >>

Hirdetés:

2018-TÓL 120 EZER FORINTOT AD AJÁNDÉKBA AZ ÁLLAM A HÁZASOKNAK! NINCS KORHATÁRHOZ KÖTVE! NE HAGYD VESZNI, ÍGY IGÉNYELD >>>>

Idén is lehet igényelni az első házasok adókedvezményét – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára Budapesten, sajtótájékoztatón.

Novák Katalin közölte, a havi ötezer forintos, két évig járó kedvezményt akkor lehet igénybe venni, ha legalább az egyik fél az első házasságát köti, az igénylésnek azonban nincs felső korhatára. A friss házasok 2015 óta élhetnek a lehetőséggel, amelynek köszönhetően két év alatt 120 ezer forintot tudnak megspórolni – tette hozzá.

Kiemelte, Magyarországon ismét népszerűvé vált a házasságkötés, évente már meghaladja a 50 ezret a frigyek száma, ami 1996 óta nem volt ilyen magas. A házasságkötések számának emelkedésével egyre többen igénylik az első házasok adókedvezményét is – fűzte hozzá.

Hirdetés:

Ez azt is bizonyítja, hogy Magyarországon egyre stabilabbak a családi értékek, a magyarok egyre inkább érzik, hogy családban élni jó és Magyarország egy családbarát ország – fogalmazott az államtitkár.

Forrás:
hirado.hu

WRITER

Az első házasoknak járó kedvezmény a családi kedvezménnyel együtt igénybevehető. Az esküvőt követő hónaptól érdemes rögtön az adóelőlegből érvényesíteni a havi 5 ezer forint összegű állami nászajéndékot. Az igénybevétel rendkívül egyszerű: a munkáltatónak le kell adni egy ún. adóelőleg-nyilatkozatot, amely tartalmazza, hogy a kedvezményt a férj vagy a feleség veszi igénybe, vagy azt, hogy az összeget a házaspár megosztja.

A kedvezmény a boldogító igen kimondását követő hónaptól 24 hónapig érvényesíthető – még akkor is, ha az esküvőt követően a feleség egyben kismamává is válik. A havi 5 ezer forintos adókedvezmény azoknak jár, ahol legalább az egyik házastárs első házasságát köti.

Hirdetés:

Leave a comment