Figyelj! Mutatjuk mikor jön az igazi tél – már megvan a dátum! Megszólalt az Országos Meteorológiai Szolgálat! Jön a bötjtje ajanuári tavasznak >>>>

Hirdetés:

Mutatjuk, mikor tér vissza a tél – megszólalt az OMSZ!
A január végi tavasz után februárban nagy valószínűséggel jön az igazi tél – írta honlapján az OMSZ, a Középtávú Időjárás-előrejelzések Európai Központja (ECMWF) valószínűségi előrejelzései alapján. Ez várható az előttünk álló napokon.

Országos előrejelzés: csütörtök reggeltől csütörtök éjfélig

Északon többnyire erősen, másutt általában változóan felhős idő várható, majd a nap második felében a Dél-Dunántúlon is megnövekszik a felhőzet. Az ország északi felében szórványosan számíthatunk esőre, záporra. A déli, délnyugati szél többfelé megerősödik, a délnyugati tájakon viharossá fokozódik. Késő délutántól az északnyugati országrészben a szél északira fordul. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +6 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 8 és 14 fok között valószínű, de északkeleten helyenként hidegebb is lehet.

Országos előrejelzés: péntek

Az ország nagy részén borult lesz az ég, de a Dél-Alföldön vékonyabb, szakadozott felhőzet valószínű. A Dunántúl nyugati és északi tájain az éjszaka után nappali is gyakran várható eső, főként a magasabban fekvő helyeken havas eső, havazás is ígérkezik. Az ország többi részén napközben egyre nagyobb területen elered az eső, ám a Dél-Alföldre csak estétől érkezik a csapadék. A Dunántúlon az északnyugati, északi, másutt a déli, délkeleti szelet kísérik élénk, néhol erős lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +6 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet az Alföldön és a Dunántúl délkeleti tájain 8 és 13, másutt 1 és 7 fok között várható, a Nyugat-Dunántúlon lesz a leghidegebb.

Hirdetés:

Országos előrejelzés: szombat

Erősen felhős vagy borult idő várható, sokfelé kell csapadékra számítani: keleten többnyire eső, a középső és nyugati országrészben elsősorban havas eső, havazás várható. A kevesebb csapadék északnyugaton valószínű. A szél keleten is északnyugatira, északira fordul, és többfelé erős, néhol viharos lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +7 fok között alakul, a Tiszántúlon lehet 5 fok felett a minimum. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 8 fok között várható, a Tiszántúlon lesz a melegebb.

Országos előrejelzés: vasárnap

Reggelre csökken a felhőzet, többórás napsütésre számíthatunk. Helyenként hózápor kialakulhat. Az északnyugati, északi szelet többfelé erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és -5 fok között, a szélvédett, derült, havas vidékeken -5 fok alatt várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 7 fok között valószínű.

Országos előrejelzés: hétfő

Változóan felhős időre számíthatunk több-kevesebb napsütéssel. Néhol hózápor előfordulhat. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és -8 fok között, a derült, havas vidékeken -10 fok alatt várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +5 fok között valószínű.

Forrás : met.hu

WRITER

Hirdetés:

Leave a comment